IŞİD: Şam'da 28 günde 900 rejim askeri öldürdük

Başkent Şam'ın güneyinde devam eden çatışmalarla ilgili IŞİD bir açıklama yayınladı.

Başkent Şam'ın güneyinde devam eden çatışmalarla ilgili IŞİD bir açıklama yayınladı.

Örgütün haber kaynağı Amak Ajansı tarafından yayınlanan açıklamada, Suriye'nin başkenti Şam'ın güneyindeki Yermük Mülteci Kampı bölgesinde devam eden çatışmalarda öldürülen rejim unsurlarına ilişkin rakamlar servis edildi.

"28 günde 900 ölü"

IŞİD ajansı tarafından öne sürülen rakamlara göre, Yermük Mülteci Kampı bölgesi çevresinde yoğunlaşan ve yaklaşık 1 aydır devam eden çatışmalarda son 28 günde rejim unsurlarından en az 900 kişi öldürüldü.

Örgüt ayrıca açıklamasında, rejime ait en az 37 askeri aracın da tahrip edildiğini öne sürdü.

IŞİD'in yaptığı açıklamada, Rusya ve İran destekli rejim koalisyonunun düzenlediği hava ve kara bombardımanlarında Yermük kampı bölgesinin yüzde 80'lik bir kısmının enkaza döndüğü ifade edildi.

Rusya'nın hava desteği sağladığı rejim güçleri 20 Nisan tarihinde Şam'ın güneyindeki Yermük Mülteci Kampı, Kadem Mahallesi ve Hacerü'l Esved bölgelerine yönelik operasyon başlatmıştı.

5 yıldan fazla bir süredir kuşatma altında olan bölgede Tahriru'ş Şam Heyeti (HTŞ) ve diğer muhalif gruplar da bulunuyordu. Rejimin operasyon başlatmasından kısa bir süre sonra, HTŞ ve diğer muhalifler Suriye'nin kuzeyine tahliye edilmişlerdi.

IŞİD ise Rusya ve rejimin tahliye anlaşmasını reddetmiş ve bölgeden çıkmamıştı.

Muhaliflerin tahliyesinden sonra yoğunlaşan rejim saldırıları sonucunda bölgenin büyük bir bölümü IŞİD'ten ele geçirilmiş durumda. 

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

'IŞİD Suriye'de onlarca rejim askerini esir aldı'
Başkent Şam'ın çevresi tamamen rejim kontrolüne geçti
Şam'daki IŞİD'lilerin tahliyesine başlandı

Haberler Haberleri