İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi

Filistinliler, İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine büyük tepki gösterdi.

İsrail'in aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar-Ben Gvir, İsrail güçleri korumasında işgal altındaki Doğu Kudüs'te bulunan Mescid-i Aksa'ya baskın düzenledi.

Daha önce de radikal Yahudilerle birçok kez Mesicd-i Aksa'ya baskın düzenleyen Ben-Gvir'in salı günü sabah saatlerinde yoğun güvenlik önlemleri altındaki Mescid-i Aksa baskını Filistinlilerce büyük tepki topladı.

"Görmediğimiz bir provokasyon"

Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin yönetimi tararfından yapılan açıklamada, "Ben-Gvir'in Aksa baskını 2000 yılında Şaron'un ziyaretinden bu yana görmediğimiz bir provokasyon." denildi.

Eski İsrail Başbakanı Ariel Şaron da 28 Eylül 2000'de İsrail güvenlik güçlerinin koruması altında Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemişti.

2000 yılındaki söz konusu baskın, İkinci İntifada'nın fitilini ateşlemesine yol açmıştı.

Filistinliler, İsrail Ulusal Güvenlik Bakanı Ben-Gvir'in bugünkü Mescid-i Aksa baskınını "provakasyon" olarak yorumlarken baskın sonucunda halihazırda yüksek seviyelerde olan gerilimin daha da tırmanabileceğini savunuyor.

Hamas: Ben Gvir'in Aksa baskının sonuçları olacak

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), Ben-Gvir'in Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesi halinde bu girişimin yanıtsız bırakılmayacağını açıklamıştı.

Ben Gvir'in bu hamlesinin, Mescid-i Aksa'ya yönelik Yahudi yerleşimci baskınlarını teşvik edeceği, artıracağı ve bölgede çatışmaların şiddetlenmesine yol açacağı belirtiliyor.

2003 yılından bu yana İsrail, polis eşliğinde aşırılık yanlısı Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya baskın düzenlemesine müsaade ediyor.

Kaynak: Mepa News

Yorum Yap
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlgili Haberler

İsrail'de yeni hükümet Rusya ile daha yakın ilişki yürütecek
İsrail Başbakanı Netanyahu görevinin ilk gününde Mescid-i Aksa'da
İsrail tarihinin en sağcı kabinesinde kim kimdir?

Haberler Haberleri