Pakistan'da İmran Han'ın vurulmasıyla ilgili rapor hazırlandı

Pakistan polisinin eski Başbakan İmran Han'ın vurulması olayına ilişkin raporu, Han'ın liderliğini yaptığı parti yetkililerince eleştirildi.

Pakistan polisi, eski Başbakan İmran Han'ın vurulması olayı hakkında raporunu sundu.

Ancak rapor, Han'ın liderliğini yaptığı Pakistan Adalet Hareketi (PTI) tarafından eleştirildi.

"Terörle mücadele yasaları" çerçevesince hazırlanan raporda, şüpheli saldırgan olarak Naveed Ahmed isimli kişiye işaret edildi. Ahmed, 3 Kasım'da saldırının gerçekleştiği olay yerinde gözaltına alınmıştı.

Saldırıyla ilgili dava açılması gerektiğini savunan PTI yetkilileri ise, silahlı saldırı gerçekleşmesine karşılık olaya ilişkin yalnızca polis raporunun yayımlanmasından yakındı.

PTI yetkilileri olayla ilgili şu ana dek yalnızca polis raporunun yayınlanmış olmasının "dalga geçmek" olduğunu ifade edip konunun takipçisi olacaklarını kaydettiler.

70 yaşındaki İmran Han seçim talebi üzerine başkente yürüdüğü sırada Pencab'ın Vezirabad şehrinde silahlı saldırıya uğramış ve bacağından yaralanmıştı.

Saldırıda ayrıca 1 kişi hayatını kaybederken 13 kişi de yaralanmıştı.

Tedavi görmesinin ardından açıklamalarda bulunan İmran Han saldırının arkasındaki isimler olarak Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, İçişleri Bakanı Rana Sanaullah ve Pakistan ordusundaki Tümgeneral Faysal Nasır'ı işaret etmişti.

Ancak söz konusu isimler, Pakistan polisinin raporunda yer almadı.

Başbakan Şerif ve ordu, Han'ın iddialarını reddetti.

Kaynak: Mepa News

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Eski Pakistan Başbakanı İmran Han erken seçim için bastırıyor
Pakistan'da eski istihbarat başkanı Genelkurmay Başkanlığına atandı
Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Bacva'nın serveti ülke gündeminde

Haberler Haberleri