Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Bacva'nın serveti ülke gündeminde

Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Bacva'nın serveti ülke gündeminde

Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Kamer Cavid Bacva'nın görevi sürecinde ailesinin büyük servet edindiği ileri sürülüyor.

Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı (KKK) Orgeneral Kamer Cavid Bacva'nın görev süresi sırasında aile bireylerinin milyarlarca Pakistan Rupisi değerinde varlık edindiği iddiaları ülke gündemine oturdu.

İslamabad yönetimi, konuya ilişkin haberlerin ülke basınında yankılanmasının ardından Bacva'nın servetiyle ilgili sızdırılan belgelerle ilgili soruşturma başlatılacağını duyurdu.

Maliye Bakanı İshak Dar'ın, pazartesi günü yapılan açıklamaya göre, KKK Bacva'nın aile mensuplarının vergi bilgisi kayıtlarının yasa dışı bir şekilde sızdırılmasına dair bir inceleme başlatılacağı belirtildi.

"Atandıktan sonra milyoner oldular"

Pakistan merkezli Fact Focus haber sitesi, geçtiğimiz günlerde Bacva'nın 2016 yılında KKK konumuna atanmasından bu yana aile üyelerinin milyoner olduğunu ortaya çıkarmıştı.

Habere göre Bacva'nın eşi ve diğer aile üyeleri, 2016 yılından bu yana gayrimenkul ve petrol sektörlerinde ciddi yatırımlarda bulunmuş ve yurt dışına para transferleri yapmış.

Öte yandan Bacva'nın kasım ayı sonunda emekli olması bekleniyor.

Birkaç yıl önce de Bacva ailesinden Asım Salim Bacva, ABD'de varlık edindiği iddiaları üzerine eski Pakistan Başbakanı İmran Han'ın özel danışmanlığından istifa etmişti.

Pakistan'da ordunun yönetim üzerinde büyük bir nüfuzu olduğu biliniyor.

Ordu, Pakistan'ın bağımsızlığından bu yana yönetimlere birçok kez doğrudan müdahale etmişti.

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.