Pakistan'da 'yolsuzluk girdabı': 100 milyon dolarlık sel yardımının akıbeti ne oldu?

Pakistan'da 'yolsuzluk girdabı': 100 milyon dolarlık sel yardımının akıbeti ne oldu?

Pakistan'da İslamabad yönetiminin, ülkedeki sellerle mücadele için verilen milyonlarca doları yolsuzluğa harcadığından endişe ediliyor.

İslamabad yönetiminin, ülkedeki sellerle mücadele için verilen milyonlarca doları yolsuzluğa harcadığından endişe ediliyor.

Dünya Bankası'nın Karaçi'deki sellerle mücadele için İslamabad yönetimine verdiği 100 milyon dolarlık yardım paketinin yüzde 3'ünden az bir kısmının kullanıldığı ortaya çıktı.

2020 yılında başlatılan proje kapsamında iletilen yardımlara rağmen ülkedeki sellere karşı ciddi bir önlem alınmadı ve 2022 yılındaki seller büyük kayıplara yol açtı.

"Tanımlanamamış çalışmalar"

Gönderilen fon altyapı projelerine ve iklim değişikliğiyle mücadele harcanmazken, harcanan paranın 92 bin dolarıyla "mobilya" ve "ev eşyaları" alındığı, 30 milyon doların ise "tanımlanmamış çalışmalara" harcandığı kayıtlara geçti.

Paranın bir kısmıyla da bölgede yıkım faaliyetleri yapıldığı, hukuki olarak inşa edilen evlerin hukuksuz biçimde yıkıldığı ve birçok kişinin evsiz bırakıldığı belirtildi.

Ülkedeki yolsuzluklar nedeniyle bölgede "Yolsuzluklar ülkesi" olarak anılan Pakistan'da yönetimin bu 100 milyon dolarlık fonun büyük kısmını yolsuzluğa harcadığından endişe ediliyor.

İslamabad yönetimi dünyada yolsuzluk oranları bakımından en kötü karnelerden birine sahip.

Ülkenin mevcut başbakanı Şahbaz Şerif ve ailesinin yanı sıra, ülkeyi perde gerisinden yönetmekle suçlanan ordu ve istihbarat generalleri de devasa yolsuzluklarla suçlanıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum