TTP'den Peşaver'de Pakistan polisine saldırı

TTP'den Peşaver'de Pakistan polisine saldırı

Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan'ın (TTP) İslamabad yönetimine bağlı polis güçlerine düzenlediği saldırıda birçok polisin öldüğü veya yaralandığı bildirildi.

Pakistan Talibanı olarak bilinen Tahrik-i Taliban Pakistan, İslamabad yönetimine bağlı güçlere karşı saldırılarını artırıyor.

TTP son olarak dün, Peşaver şehri yakınlarındaki Cemrud ilçesinde bulunan Tahta Beg karakoluna saldırı düzenledi.

Pakistan Talibanı'nından yapılan açıklamada TTP mensuplarının patlayıcı yelekle İslamabad yönetimine bağlı "Terörle Mücadele Birimi"ne düzenlediği saldırıda en az 10 güvenlik personelinin öldürüldüğü veya yaralandığı belirtildi.

TTP ayrıca "saldırının yapıldığı yerin sıradan bir polis karakolu görünümünde olsa da istihbarat personelinin karakolda görev aldığını" kaydetti.

Bölgenin konumu:

Pakistan kaynaklarından yapılan açıklamada ise TTP'nin söz konusu saldırısında 2 polis memurunun ve 1 aşçının öldüğü duyuruldu.

TTP saldırılarında meydana gelen patlamalar sonucunda karakolun bir kısmında hasar oluştuğu öğrenildi.

Pakistan Talibanı'nın ülkede saldırıya geçme talimatı vermesiyle birlikte yakın gelecekte TTP ile Pakistan ordu güçleri arasında çatışmaların daha da fazla şiddetleneceği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.