Dünya Bankası Başkanı Malpass istifa edeceğini açıkladı

Dünya Bankası Başkanı Malpass istifa edeceğini açıkladı

Dünya Bankası Başkanı David Malpass görevi bırakacağını ilan etti.

Dünya Bankası'nın eski Başkan Donald Trump tarafından yaklaşık dört yıl önce atanan başkanı David Malpass, istifa edeceğini açıkladı.

Banka, Malpass'ın görevinden 30 Haziran'a kadar ayrılacağını bildirdi. Malpas'ın beş yıllık görev süresi normalde 2024 yılının Nisan ayında doluyor.

Daha önce Maliye Bakanlığı'nın uluslararası ilişkilerden sorumlu müsteşarı olarak görev yapan ekonomist Malpass, yeni zorluklarla mücadele etmeye karar verdiğini söyledi.

"Gelişmekte olan ülkeler benzeri görülmemiş krizlerle karşı karşıyayken, Dünya Bankası Grubu'nun hız, ölçek, yenilik ve etki ile yanıt vermesinden gurur duyuyorum" diyen Malpass, "Son dört yıl, kariyerimin en anlamlı yıllarındandı" diye konuştu.

Malpass göreve geldiğinde genişlemeye çok fazla odaklandığını ve yoksullukla mücadele temel misyonuna yeterince odaklanmadığını savunduğu Dünya Bankasını eleştiriyordu.

Maliye Bakanı Janet Yellen, Malpass'e hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Yellen yaptığı açıklamada, Malpass'ın Rusya'nın gayrımeşru ve nedensiz işgali karşısında Ukrayna'ya verdiği güçlü destekten, Afgan halkına yardım konusundaki hayati çalışmalarından ve düşük gelirli ülkelerin borç yüklerini azaltmalarına yardım etme taahhüdünden bütün dünyanın fayda gördüğünü belirtti.

Başkan Joe Biden'ın Malpass'ın koltuğuna yeni bir ismi aday göstermesi bekleniyor.

Malpass, geçen yıl bir konferansta, fosil yakıt tüketiminin küresel ısınmaya neden olduğunu öngören bilimden şüphe duyduğunu söylediği için eleştirilere maruz kalmıştı.

Daha sonra özür dilemiş ve bankanın iklim bilimine güvendiğini belirterek sözlerinin yanlış olduğunu kaydetmişti.

Kaynak: Amerika'nın Sesi

facebanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.