Pakistan Başbakanı Şerif: Başka ülkelerden kredi istemek utanç verici

Pakistan Başbakanı Şerif: Başka ülkelerden kredi istemek utanç verici

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, dost ülkelerden daha fazla kredi istemenin utanç verici olduğunu ifade etti.

(Fotoğraf: pmo.gov.pk)

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, nükleer güce sahip bir devlet için dost ülkelerden daha fazla kredi istemenin kendisi için bir utanç kaynağı olduğunu söyledi.

Cumartesi günü Lahor’da düzenlenen bir etkinlikte açıklamalarda bulunan Şerif, başka ülkelerden kredi talep etmenin ülkedeki ekonomik krizi aşmak için bir çözüm olmadığını belirtti.

Şerif, kredilerin nihayetinde geri ödeneceğini ifade ederek, kredi almanın ülkenin ekonomik problemlerini aşmak için doğru çözüm olmadığını vurguladı.

Nakit sıkıntısı altında olan Pakistan uzun süredir mali destek arayışında. Bu kapsamda ordunun başındaki isim Asım Münir ve Pakistan Başbakanı Şerif, BAE ve Suudi Arabistan'ı ziyaret etmiş ve her iki ülkeden de Pakistan'a mali destek açıklaması gelmişti.

Pakistan'ın döviz rezervleri geçen hafta 4,3 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Bu, Pakistan'da döviz rezevlerinin son 8 yılın en düşük seviyesinde olduğuna işaret ediyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum