Suudi Arabistan'dan Pakistan'a milyar dolarlık destek

Suudi Arabistan'dan Pakistan'a milyar dolarlık destek

Suudi Arabistan'ın Pakistan'a devlet bankasındaki mevduatları, ülkedeki yatırımları artırılması üzerine çalışmalar başlatmasının yanı sıra sel felaketinin sonuçlarıyla yüzleşen ülkeye 1 milyar dolar destek sağlayacağını duyurdu.

Riyad yönetiminin, Pakistan devlet bankasındaki mevduatları ve ülkedeki yatırımı artırma kararı alabileceği belirtiliyor.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman, Suudi Kalkınma Fonu'na (SDF) verdiği talimatta, Pakistan Devlet Bankası'ndaki (SBP) mevduat miktarını 5 milyar dolara yükseltme konusunda çalışmalara başlanmasını istedi.

Bin Selman'ın ayrıca Suudi Arabistan'ın Pakistan'daki yatırımlarının 10 milyar dolara çıkarılması için de çalışmalar başlatılması direktifinde bulundu.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman söz konusu talimatları, Pakistan ordusunun lideri Asım Munir ile yaptığı görüşmelerin ardından geldi.

Pakistanlı üst düzey bir yetkili, Aralık 2022'de yaptığı açıklamada, yakın bir zaman içerisinde Suudi Arabistan'dan mali destek paketi almayı beklediklerini söylemişti.

Suudi Arabistan devlet haber ajansına (SPA) göre, "mevduat miktarının ve yatırımların artırılması için çalışmalara başlanılmasına ilişkin karar, Riyad yönetiminin Pakistan ekonomisine ve Pakistan halkına olan desteğini gözler önüne seriyor."

Riyad yönetiminin Pakistan'a yönelik yeni destek açıklamalarının, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed Bin Selman ve Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif arasında devam etmekte olan iletişim çerçevesinde gerçekleştiği belirtildi.

Öte yandan Birleşmiş Milletler (BM) ve Pakistan'ın ev sahipliğinde İsviçre'nin Cenevre kentinde "İklime Dayalı Pakistan" konferansının ardından Pakistan'a sel felaketine yönelik çalışmalar için 1 milyar dolar destek sağlayacağını açıklamıştı.

Riyad yönetimi Pakistan Merkez Bankası'na yatırdığı 3 milyar dolarlık mevduatın vadesini bir yıl daha uzatmıştı.

Nakit sıkıntısı altında olan Pakistan'ın döviz rezervleri 5,5 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Bu, Pakistan'da döviz rezevlerinin son 8 yılın en düşük seviyesinde olduğuna işaret ediyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.