ABD'den Pakistan'a 200 milyon dolarlık 'cinsiyet eşitliği' desteği

ABD'den Pakistan'a 200 milyon dolarlık 'cinsiyet eşitliği' desteği

ABD'nin Pakistan'da "toplumsal cinsiyet eşitliği ve demokrasiyi" desteklemek amacıyla burada faaliyet gösteren bazı sivil toplum kuruluşlarına 200 milyon dolar teslim edeceği açıklandı.

ABD Senatosu, Pakistan'da "toplumsal cinsiyet eşitliği ve demokrasiyi" teşvik etmek üzere 200 milyon dolarlık bir desteği onayladı.

Senato geçtiğimiz günlerde ABD yönetimine 30 Eylül 2023'e kadar finansman sağlayacak 1,7 trilyon dolar değerindeki bütçe tasarısını kabul etmişti.

Bütçe tasarısından Pakistan'da "toplumsal cinsiyet eşitliği ve demokrasi"yi teşvik etmek üzere ayrılan ödeneğin ise 200 milyon dolar olduğuna hükmedildi.

ABD'nin söz konusu 200 milyon doları Pakistan'da "toplumsal cinsiyet eşitliği ve demokrasiyi" teşvik etmek için çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarına aktarması bekleniyor.

Washington yönetimlerinin bir süredir Pakistan'da "toplumsal cinsiyet eşitliği ve demokrasiyi" desteklemek amacıyla çeşitli girişimlerde bulunduğu biliniyordu.

Kaynak: Geo News, Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.