Pakistan'da 2 istihbarat yetkilisi otoparkta öldürüldü

Pakistan'da 2 istihbarat yetkilisi otoparkta öldürüldü

Pakistan'ın Pencap eyaletinde istihbarat güçlerine yönelik saldırıda 2 görevlinin öldürüldüğü açıklandı.

Pakistan'da Pencap Terörle Mücadele Birimi'nde görevli 2 yetkili, kimliği belirsiz bir kişi tarafından vurularak öldürüldü.

Ulusal basında çıkan haberlere göre, kimliği belirsiz silahlı bir kişi, Pencap eyaletine bağlı Hanival ilinin Piruval bölgesindeki bir otelin otoparkında Pencap Terörle Mücadele Birimi'nde görevli 2 istihbarat memurunu vurarak öldürdü.

Bölgenin konumu:

Habere göre, Pakistanlı istihbarat görevlileri, kimliği belirsiz kişiyle önce öğle yemeğine çıkmayı istedi ancak şüphelinin bunu reddettiği daha sonra 3'ünün çay içtiği öğrenildi.

İstihbarat görevlileri ve şüphelinin dağılmak için otelin otoparkına gittikleri, 2 memurun aracıyla otoparktan ayrılacağı esnada silahlı saldırganın iki güvenlik memurunu vurduğu açıklandı.

Memurları öldüren silahlı kişinin bölgeden kaçmayı başardığı belirtildi.

Öldürülen isimlerden birinin Pakistan istihbarat teşkilatında (ISI) görev aldığı ve Pencap'ın Multan kentinde teşkilata bağlı 'Terörle Mücadele Kanadı'nda müdür yardımcılığı yaptığı duyuruldu.

Saldırının sorumluluğunu TTP üstlendi. Grubun sözcüsü Muhammed Horasani tarafından yapılan açıklamada, saldırının TTP'ye bağlı gizli bir birim tarafından düzenlendiğini ifade etti.

TTP'nin son dönemde Pencap eyaletinde saldırılarını artırdığı göze çarpıyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum