Pakistan: Afganistan'ı vurabiliriz

Pakistan: Afganistan'ı vurabiliriz

Pakistan yönetimi, Afganistan topraklarında varlık gösterdiğini iddia ettiği TTP nedeniyle bu ülke topraklarında saldırılar gerçekleştirebileceğini açıkladı.

Pakistan İçişleri Bakanı Rana Sanaullah, Afganistan'ı vurmakla tehdit etti.

Afganistan topraklarında Pakistan Taliban (TTP) varlığının bulunduğunu iddia eden Sanaullah, Afganistan'a saldırılar düzenleyebileceklerinin sinyalini verdi.

"Afganistan'ı vurabiliriz"

Sanaullah, Pakistan merkezli bir basın kuruluşuyla yaptığı röportajda, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin TTP'ye karşı önlem almaması takdirde Pakistan'ın Afganistan'da varlık gösterdiğini öne sürdüğü TTP mensuplarını hedef alabileceğini belirtti.

Pakistan Dışişleri Bakanı Bilavel Butto Zerdari de daha önce İslam Emirliği yönetiminin "TTP'yi dizginleyememesi halinde Afganistan'daki gruba karşı harekete geçebileceklerini" ima etmişti.

Taliban: "Afganistan topraklarına kimsenin saldırmaya hakkı yok"

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi Sözcüsü Zebihullah Mücahid, Pakistan hükümetinin Afganistan'a saldırı gerçekleştirebileceği ifadelerine karşı açıklamalarda bulundu.

Zebihullah Mücahid yaptığı açıklamada, Afganistan topraklarına yönelik herhangi bir saldırıya geçit vermeyeceklerini söyledi.

Afganistan'ın Pakistan'la iyi ilişkilere sahip olmayı istediğini vurgulayan Mücahid, İslamabad yönetimi yetkililerini, açıklamalarda bulunurken daha temkinli ifadeler kullanmaya çağırdı.

Sözcü Mücahid Pakistanlı yetkililerin açıklamalarına karşılık "Hiçbir ülkenin, başka bir ülkenin topraklarına saldırmaya hakkı yok. Dünyada böylesi bir ihlali onaylayan herhangi bir yasa yoktur. Endişeye sahip olanlar (bu durumu) İslam Emirliği ile paylaşmalıdır. Çünkü (İslam Emirliği) yeterli güce sahiptir ve aksiyon alabilir." diye konuştu.

Afganistan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Pakistanlı yetkililerin açıklamaları "asılsız" ve "tahrik edici" olarak nitelendirilirken "herhangi bir sorunun veya tartışmanın" diyalog yoluyla çözülmesi çağrısında bulunuldu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum