Afganistan'ın 'seyyar köprüleri'

Afganistan'ın 'seyyar köprüleri'

Afganistan'ın birçok vilayetinde yol ve köprü olmayışı ülke halkını kendine özgü çözümler bulmaya yönlendiriyor.

Yaklaşık yarım asırlık bir savaşın ardından Ağustos 2021'de Taliban'ın ülkede yönetimi devralması ve ABD'nin tamamen çekilmesiyle Afganistan'da yeni bir dönem başladı.

Ancak uzun yıllar savaş, çatışma ve yolsuzluğun tüm şiddetiyle yaşandığı ülkede yaraların sarılması için daha fazla zaman ve yardım gerekli.

ABD ve diğer Batılı ülkelerin Afganistan'ı işgal ettiği süre boyunca ülkeye yapılan yardımların hükümetlerden üst düzey isimler ve savaş ağalarının yolsuzlukları içerisinde kaybolduğu ortaya çıkmıştı.

Afganistan'ın birçok vilayetinde halen doğru düzgün yol ve köprü bulunmuyor. Bölge halkları kendi imkanlarıyla bugüne kadar yollarını tamir etmiş ve yine kendilerine has yöntemlerle "köprü sistemleri" geliştirmiş durumda.

Afganistan'ın kuzey vilayetlerinden Belh'e bağlı Çimtal ilçesine 20 yıl süren son savaş süresince hükümet tarafından neredeyse hiçbir yardım gönderilmemiş.

Çimtal ilçesi sakinleri köprü, yol, sağlık hizmetleri ve diğer birçok hizmetin kendilerine ulaştırılmadığından şikayetçi.

İlçe sakinleri Afganistan'ın birçok vilayetinde olduğu gibi köprü inşa edemedikleri için kendi çözümlerini üretmiş durumdalar.



Nehir ve vadilerle dolu Afganistan'ın birçok vilayetinde benzer görüntüler yaşanıyor.

Çimtal ilçesinde yaşayanlar mevcut Afganistan yönetiminden seslerini duymalarını istiyor ve sivil toplum kuruluşlarına da çağrıda bulunuyorlar.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.