"Pakistan Suudi Arabistan'dan milyarlarca dolarlık destek paketi alacak"

"Pakistan Suudi Arabistan'dan milyarlarca dolarlık destek paketi alacak"

Pakistanlı yetkililerin Suudi Arabistan yönetiminin milyarlarca dolar değerinde bir mali yardım paketini açıklamasını bekliyor.

Suudi Arabistan'ın bu ay içerisinde Pakistan'a milyarlarca dolarlık mali bir destek paketi sağlayacağı öne sürüldü.

Pakistanlı üst düzey bir yetkilinin Reuters'a verdiği demeçte "Suudi Arabistan'dan muhtemelen bu ay mali yardımın gelmesini bekliyoruz." diye konuştu.

Üst düzey yetkili ayrıca yardım paketinin 4 milyar dolar olabileceğinin sinyalini verdi.

Pakistan Maliye Bakanlığının basın ofisi yetkilisine göre, Suudi Arabistan ve Pakistan'ın ilişkileri "kardeşlik çerçevesinde şekilleniyor". Yetkili, "iki ülkenin birbirlerine ihtiyaç duyulduğu zamanlarda destek çıktığını" söyledi.

Pakistan ekonomisinin derin bir krizde olduğu biliniyor. Merkez Bankası rezervlerinin 6,7 milyar dolara düştüğü, bunun da yalnızca bir aylık ithalat giderlerini karşılayabildiği aktarılıyor.

Maliye Bakanı İshak Dar, geçen hafta ülkesinin Suudi Arabistan'la mali yardım üzerine görüşmelerin sonuçlanmasını beklediğini söylemişti. Dar ayrıca aralık ayının başlarında Riyad yönetiminin Pakistan Merkez Bankası'na yatırdığı 3 milyar dolarlık mevduatın vadesini uzattığını açıklamıştı.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.