BAE, Pakistan'ın 2 milyar dolarlık borcunu erteledi, 1 milyar dolar ek yardım açıkladı

BAE, Pakistan'ın 2 milyar dolarlık borcunu erteledi, 1 milyar dolar ek yardım açıkladı

Birleşik Arap Emirlikleri, Pakistan'daki 2 milyar dolarlık mevduatının süresini ileri bir tarihe uzattığını ve ek 1 milyar dolar daha sağladığını açıkladı.

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, iki günlük bir ziyaret gerçekleştirmek üzere bugün Birleşik Arap Emirlikleri'ne iniş yaptı.

Üst düzey hükümet yetkilileriyle BAE'ye ulaşan Şerif'i Birleşik Arap Emirlikleri Ekonomi Bakanı Abdullah Tuk el Mari karşıladı.

Pakistan Başbakanı Şerif'in BAE'ye yaptığı iki günlük ziyaret, Pakistan Kara Kuvvetleri Komutanı Asım Munir'in bu ülkeye gerçekleştirdiği gezinin hemen ardından geldi.

Şerif daha sonra BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan ile iki ülke arasındaki ekonomi, ticaret ve yatırım alanındaki ilişkileri ele aldı.

İki liderin, yatırım iş birliğini artırma, ortaklıkları teşvik etme ve yatırım fırsatlarını sağlama konularında mutabık kaldıkları belirtildi.

Başbakan olmasından bu yana Birleşik Arap Emirlikleri'ne 3'üncü ziyaretini gerçekleştiren Şerif, BAE Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid Al Nahyan'ı da Pakistan'a davet etti.

BAE Pakistan'daki mevduatının süresini uzattı, ek kredi sağladı

Öte yandan BAE'nin, Pakistan Merkez Bankası'ndaki mevcut 2 milyar dolarlık mevduatın süresini uzatma ve ek bir milyar dolarlık mevduat daha sağlama kararı aldığı bildirildi.

Nakit sıkıntısı altında olan Pakistan'ın döviz rezervleri 5,5 milyar dolar olarak açıklanmıştı. Bu, Pakistan'da döviz rezevlerinin son 8 yılın en düşük seviyesinde olduğuna işaret ediyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.