Pakistan: Taliban'ı tanımayacağız, dünyanın onlara karşı sabrı tükenmek üzere

Pakistan: Taliban'ı tanımayacağız, dünyanın onlara karşı sabrı tükenmek üzere

Pakistan Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari, Afganistan'daki İslam Emirliği yönetiminin uluslararası toplumda tanınma meselesini ele aldı.

Pakistan, uluslararası toplum ortak bir karar almadığı müddetçe Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimini resmi olarak tanımayacağını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Bilaval Butto Zerdari Pakistan'ın başkenti İslamabad'da cuma günü gazatecilere konuştu.

Zerdari, Taliban'ın resmi olarak tanınması meselesi konusunda söz konusu sürecin uluslararası toplumla sürdürmeyi tercih edeceğini söyledi.

"Taliban'ın küresel terörizme karşı mücadelede ve kadınların erişim hakkı dahil tüm Afganların insan haklarına saygı duyma konusunda taahhütlerini yerine getirmesi gerektiğini" söyleyen Pakistan Dışişleri Bakanı Zerdari, "dünyanın Taliban'a karşı sabrının tükenmekte olduğunu" vurguladı.

Ancak Zerdari bahsettiği "tüm zorluklara rağmen Taliban ile iletişimi sürdürme hususunda ısrarcı olduklarını" kaydetti.

Zerdari ayrıca, "küresel terörizmin Pakistan ve dünya ülkelerine yönelik tehditlerini engellemede Taliban'ın fiiliyatta aşama kaydetmesine dair uluslararası toplumun çağrılarına" arka çıktığını ifade etti.

İslam Emirliği yönetimi daha önce, herhangi bir silahlı grubun başka ülkelere karşı Afganistan topraklarını kullanmasına izin vermeyeceğini belirtimişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum