Taliban'dan Almanya'ya: Geçmişinde Nazizm ve toplama kampları olan bir ülke

Taliban'dan Almanya'ya: Geçmişinde Nazizm ve toplama kampları olan bir ülke

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkahhar Belhi'nin Almanya için kullandığı ifadeler dikkat çekti.

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abdulkahhar Belhi, Almanya'nın Kabil Büyükelçiliğinin sosyal medya hesabından yapılan paylaşıma yanıt verdi.

Almanya'nın Kabil Büyükelçiliği hesabından yapılan paylaşımda İslam Emirliği yönetiminin "halka açık şekilde insanlara kırbaç cezası uyguladığı ve bunun kabul edilemez olduğu" ifade edildi.

İslam Emirliği yönetiminin uluslararası hukuka ve İşkenceye Karşı Birleşmiş Milletler Sözleşmesi'ne uyması gerektiği ifade edilen mesaja Dışişleri Sözcüsü Belhi'nin yanıtı sert oldu.

Abdulkahhar Belhi Almanya'ya verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

"Yakın geçmişinde Nazizm, anti-Semitizm ve toplama kampları olan bir ülkenin yeniden ırkçılık ve İslamofobiye öncülük etmesi son derece rahatsız edici. Bunun nereye varacağını yalnız Allah bilir.

İslam'ın ilâhî kanunu adalettir ve Allah, kullarına karşı adaletli ve merhametlidir."

Afganistan'daki İslam Emirliği yönetimi lideri Hibetullah Ahundzade kısa bir süre önce yayınladığı bir dizi emirde, İslam dininde adaleti sağlamak amacıyla uygulanan cezaların verilmesinden kaçınılmaması gerektiğini ifade etmişti.

Ahundzade, hakimlere yönelik mesajında "hırsızların, adam kaçıranların ve fitne çıkaranların dosyalarının dikkatlice incelenmesi gerektiğini" söylemişti.

İslam Emirliği yönetimi lideri Ahundzade, hakimlere "kanuni şartların oluştuğu durumlarda had ve kısas cezalarını vermekle yükümlü olduklarını" belirterek bu konuda emir niteliğinde bir hatırlatmada bulunmuştu.

Kaynak: Mepa News

whtspp.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum