"Türkiye IŞİD'i ortadan kaldırabilir mi?"

ABD Başkanı Trump'ın Suriye'deki askerlerini bölgeden çekme kararı ve sonrasındaki "IŞİD ile mücadaleyi bundan sonra Türkiye yapacak" açıklaması, bu "mücadelenin" sahadaki karşılığının ne olacağı tartışmasını doğurdu.

Trump'ın sözlerini değerlendiren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "Nerede olursa olsun bu temizliği yaparız. Teröristler ve rejim hariç herkesle de işbirliği yaparız. Türkiye, DAEŞ'ı etkisiz hale getirecek güce ve etkinliğe sahiptir'' şeklinde konuştu.

Fransız Haber Ajansı AFP, farklı analistlerle konuşarak, Ankara'nın IŞİD'in kalan bu unsurlarını "ortadan kaldırma" kapasitesini masaya yatırdı.

Washington'daki Yeni Amerikan Güvenliği Merkezi isimli düşünce kuruluşundan Nicholas Heras, "Türkiye'nin IŞİD karşıtı operasyonların kontrolünü üstlenebileceğine Trump'ı inandırarak, Erdoğan aslında kendi başarısının kurbanı oldu" diyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.

İlgili Haberler

Trump'tan Suriye ve IŞİD mesajı
"Trump, Türkiye ile YPG'nin çatışmasını engellemek konusunda kararlı"
Almanya Trump ile aynı fikirde değil: "IŞİD'in yenildiğini düşünmüyoruz"

Haberler Haberleri