Şi: Kimse Çin'e ne yapacağını söyleyemez

Şi: Kimse Çin'e ne yapacağını söyleyemez

Çin Devlet Başkanı Şi Jinping 'Kimse Çin halkına ne yapılması, ne yapılmaması gerektiğini söyleyecek, dayatacak pozisyonda değildir' açıklamalarında bulundu.

Çin Komünist Partisi'nin (ÇKP) reform ve açılım politikasına başlamasının 40. yıl dönümünde Ulusal Halk Kongresi'ne ev sahipliği yapan Büyük Halk Salonu'nda düzenlenen törende Şi Jinping bir konuşma gerçekleştirdi.

Reformlara devam edeceklerini, ancak tek parti sisteminden sapmayacaklarını söyleyen Çin Devlet Başkanı, "hiçbir ülkeden emir almayacaklarını" belirtti. "Çin'in hiçbir ülkeye tehdit oluşturmadığını" dile getiren Şi, ama Çin'in itilip kakılmaya gelmeyeceği mesajını verdi.

Çin Devlet Başkanı, ÇKP üyelerine "Kimse Çin halkına ne yapılması gerektiği, ne yapılmaması gerektiğini söyleyecek, dayatacak pozisyonda değildir" diye hitap etti. "Değiştirilmesi gereken ve değiştirilebilir olanları kararlılıkla reformdan geçirmeliyiz. Değiştirilmemesi gereken ve değiştirilemez olanları da kararlılıkla reformdan uzak tutmalıyız" diye devam etti.

Çin ile ABD arasında başlayan ticaret savaşında iki taraf 90 günlük 'ateşkes' sürecinde bulunuyor ve bu süre zarfında aralarındaki ticari sorunları çözmek için müzakere yürütüyor. Çin'in aynı zamanda borç dağı ve ekonomideki yavaşlamayla da başı dertte.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.