Şii lider Sistani'den Bağdat hükümetine çağrı

Şii lider Sistani'den Bağdat hükümetine çağrı

Irak'ta Şiilerin en büyük dini merci Ali Sistani, Bağdat hükümetine reform çağrısında bulundu.

Irak'ta Şiilerin en büyük dini merci Ali es-Sistani, Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Meclis Başkanı'na reform çağrısında bulundu.

Sistani her zaman, iktidarı elinde bulunduran güçler ve partilerin ülkenin sorunlarıyla başa çıkma yaklaşımlarını değiştirmeleri, devlet idaresindeki kotalar ve himayeyi ortadan kaldırmak için reform ve yolsuzlukla mücadele konusunda ciddi adımlar atmalarını talep etti.

Sistani'nin Kerbela'daki Temsilcisi Seyyid Ahmed es-Safi, cuma hutbesi sırasında mercinin hükümet karşıtı gösterilere dair siyasi mesajını okudu.

Mesajda şu ifadeler yer aldı;

“Hükümet, daha önceki yaklaşımlarını değiştirmediği, reform talepleri ve gerekliliklerine gerçekçi bir şekilde yanıt vermezse herhangi bir şey elde edilemeyecek. Yargı ve denetim organlarının yolsuzlukla mücadelede ve buna karışan insanları kovuşturmada, ayrıca halkın parasını geri almada büyük bir sorumluluğu bulunuyor. Ancak geçmişte bu konuda gerekeni yapmamıştı. Bu şekilde devam ettiği takdirde ülkede yolsuzluğa son verme umudu yoktur.”

Sistani, 2015’te patlak veren hükümet karşıtı gösteriler sırasında da dönemin hükümetine, bağımsız kişilerden oluşan çözüm komisyonu kurulması teklifinde bulunmuş, komitenin, yolsuzlukla mücadele etmek ve istenen reformu gerçekleştirmek için gereken adımları belirlemekle görevli olmasını önermişti. Ancak bunun gerçekleşmediği kaydedildi.

Mevcut sorunun üstesinden gelmek için bugün söz konusu teklifin uygulanabileceği belirtildi.

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.