Şii milis ve protestocular Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'nden çekildi

Şii milis ve protestocular Bağdat'taki ABD Büyükelçiliği'nden çekildi

Bağdat’taki ABD Büyükelçiliği’nin önünü kuşatan Haşdi Şabi destekçileri geri çekilirken büyükelçilik önündeki durum normale dönmeye başladı.

ABD'nin Bağdat'taki büyükelçiliği önünde iki gündür gösteri düzenleyen kalabalığın dağıldığı bildirildi. Alman Haber Ajansı'nın (dpa) görgü tanıklarına dayandırarak geçtiği habere göre göstericiler bina önüne kurdukları çadırları kaldırarak ciplere binip bölgeyi terk etti.

Haşdi Şabi yaptığı açıklamada, göstericilere Bağdat hükümetine duyulan saygı nedeniyle ABD Büyükelçilik binası önünden çekilme çağrısı yapmıştı.

Çok sayıda gösterici ABD Büyükelçilik binası önüne gelmişti. Göstericiler büyükelçilik binası önünde gösteri yapmış, ardından binanın camlarını kırarak içeriye girmişti. Bu sırada Iraklı güvenlik güçleriyle göstericiler arasında çatışma yaşanmıştı. Göstericiler binanın bazı bölümlerini ateşe vermişti.

Göstericiler ABD'nin Hizbullah Tugayları'na (Ketaib Hizbullah) düzenlediği saldırıları protesto için ABD'nin Bağdat Büyükelçiliği önünde toplanmıştı. ABD Hizbullah Tugayları'na ait Irak'ta üç, Suriye'de ise iki noktayı vurmuş, 25 kişi ölmüş, 50 kişi de yaralanmıştı. ABD Kerkük'teki askeri üsse düzenlenen roketli saldırıdan Hizbullah Tugayları'nı sorumlu tutuyor.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.