Şili'de gösteriler 50'nci gününde: 23 kişi öldü

Şili'de gösteriler 50'nci gününde: 23 kişi öldü

Son yılların en kötü sosyal krizine tanıklık eden Şili’de gösteriler 50. gününde de hızla devam ediyor.

Şili’nin başkenti Santiago’da binlerce gösterici dün sokaklara dökülürken, yapılan yürüyüş esnasında polis ve göstericiler arasında çatışmalar yaşandı.

AFP’nin haberine göre, son yıllarda en kötü sosyal krize tanıklık eden Şili’de gösteriler 50. gününde de hızla devam ediyor. 18 Ekim’den bu yana her Cuma sokaklara inen Şilili göstericiler, metro ücretlerine yapılan zammı protesto ediyor. Binlerce insan başkent Santiago sokaklarında bir araya gelerek, şarkı söyleyip, davul çalıp, dans ederek gösterilerine devam ediyor.

Polisin 300 kişiyi yaralamasının ardından devasa büyüklükteki ulusal bayraklarını sallayan ve gözlerini boyayan göstericiler, eylemlerini bu şekilde sürdürüyor.

Bölgedeki kaynaklar, göstericiler ve polis arasında çatışmalar yaşandığını, polisinin ise göstericileri dağıtmak için göz yaşartıcı gaz ve tazyikli su kullandığını söyledi.

18 Ekim’den bu yana gösterilerin merkezi olan İtalya Meydanı’nın çevresine dün akşam geç saatlerde barikatlar kuruldu.

Şili’de başlayan gösterilerde bugüne kadar 23 kişi hayatını kaybetti. Şili hükümet verilerine göre, iki aydır devam eden gösteriler ekonomiyi büyük yıkıma uğrattı.

Şili tarihinde benzeri görülmemiş protesto dalgasını sona erdirmek isteyen hükümet, ekonomiyi canlandırmak için 5,5 milyar dolar borç aldı. Hükümet emekli maaşlarında yüzde 50’lik bir artışın yanı sıra, ihtiyaç sahibi bir milyon aileye ise yardımda bulunmaya hazırlanıyor.

Şilili vatandaşlar, gelir adaletsizliğinin çözülmesi talebinin yanı sıra, eğitim, sağlık ve hizmet alanlarında yapılan yeniliklerin yetersiz olduğunu düşünüyor.

instabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.