Şili Devlet Başkanı Pinera gösterilere rağmen istifa etmeyecek

Şili Devlet Başkanı Pinera gösterilere rağmen istifa etmeyecek

Şili'de yüzbinlerce kişinin katıldığı protestolar üçüncü haftasına girerken Devlet Başkanı Sebastian Pinera istifa etmeyeceğini açıkladı.

BBC’ye bir röportaj veren Şili Devlet Başkanı Sebastian Pinera, eylemcilerin talebini hatırlatarak istifa edip etmeyeceğini soran Güney Amerika muhabiri Katy Watson'a “Hayır” yanıtını verdi.

30 yıllık bir süreçte demokrasiyi geliştirdiklerini, yoksulluğu azalttıklarını ve bunun da bir ‘başarı hikâyesi’ olduğunu söyleyen Pinera, “Her şey iki hafta önce değişti” dedi.

Eylemlerin ardından kabinenin önemli bir bölümünde yaptığı değişikliklerin ‘kozmetik’ bir müdahale olduğu yorumlarını da reddeden Pinera, “Bu problemler son 30 yıldır birikiyordu. Bunların bir parçasından ben sorumluyum ve sorumluluğumu kabul ediyorum ama sadece ben değilim” ifadelerini kullandı.

Şili'de ulaşım ücretlerine yapılan zammı protestoyla başlayan ve haftalar süren gösterilerin ardından Devlet Başkanı Pinera, ülkede yaşanan gerilimin son bulması için kabinenin büyük bölümünü görevden aldı, geçen hafta bir dizi reform açıkladı. Ancak protestocunun talepleri arasında Pinera'nın istifa etmesi de vardı.

haber-altliklari.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.