Sinan Aygün'ün CHP'den ihracı için disiplin süreci başlatıldı

Sinan Aygün'ün CHP'den ihracı için disiplin süreci başlatıldı

CHP Yönetimi Sinan Aygün'ü ihraç istemiyle disipline sevk etti. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin mahkeme kararlarına dayanarak, ruhsatı Sinan Aygün'e ait olan TOGO ikiz kulelerinin inşaatını mühürlemesi sonrası başlayan tartışmanın ardından CHP Yönetimi Aygün'ü ihraç istemiyle disipline sevk etti. 

CHP Ankara İl Başkanlığı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve bazı belediye Meclis üyelerine yönelik rüşvet iddiasını gündeme getiren eski Ankara Milletvekili Sinan Aygün'ü partiden "kesin ihraç" istemiyle disipline sevk etti. Aygün ile birlikte belediye meclis üyesi kardeşi Sibel Aygün'ün de aynı kapsamda kesin ihracı isteniyor.

CHP Ankara İl Başkanı Rıfkı Güvener, Aygün ile belediye Meclis üyesi kardeşi Sibel Aygün'ün, Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve bazı belediye meclis üyeleri hakkında "rencide edici açıklamalarda bulunduğu" gerekçesiyle, kesin ihraç istemiyle il disiplin kuruluna sevk edildiğini söyledi.

Güvener, "Sinan Aygün, ayrıca bir televiyon kanalında genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile Genel Başkan Yardımcımız Bülent Kuşoğlu hakkında ve partimizin tüzel kişiliğine dönük rencide edici gerçek dışı beyanlarda bulunmuştur. Tüm bu gerekçelerle, kesin çıkarma cezası işlemiyle, bugün disiplin kovuşturması başlatılmasına karar verdik" dedi.

Disiplin kurulu bu hafta içinde toplanıyor

Sinan Aygün ve kardeşi Sibel Aygün hakkında hakkında parti tüzüğünün 68. maddesinin 1/b fıkrasında öngörülen "Partide aldıkları görev ve sorumlulukla, üyelikle bağdaşmayan tutum ve davranışlarda bulunmak" hükmü uyarınca tedbirli olarak kesin ihraç istendi. İhraç istemi tedbirli olduğu için iki isim parti faaliyetlerine de katılamayacak.

CHP Ankara İl Başkanı Güvener'in verdiği bilgiye göre il disiplin kurulu önümüzdeki hafta içinde toplanarak, Aygün kardeşlerin savunmasını isteyecek.

haber-altliklari-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.