Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Türk İHA'larıyla yakından ilgileniyoruz

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic: Türk İHA'larıyla yakından ilgileniyoruz

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, Türkiye'den insansız hava araçları satın alma konusu ile yakından ilgilendiklerini belirtti.

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandr Vucic, Türkiye'den insansız hava araçları (İHA) satın alma konusu ile ilgilendiklerini söyledi.

İHA sistemlerini ilginç bulduklarını ve gelecekte satın almak istediklerini kaydeden Vucic, "Türk tarafı ile anlaşıp anlaşamayacağımızı göreceğiz. Ne olursa olsun, burada bahsi geçen insansız hava araçları oldukça iyi. Türk üreticilerin hakkını vermem gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Vucic, Sırbistan'ın her zaman güvenliğini güçlendirmek istediğini belirterek, "Biz hiç kimseyi tehdit etmiyoruz, hiç kimseye saldırmıyoruz. Ancak bir sürprizle karşılaşmamak için her daim hazır olmalıyız. Bu kapsamda da gerekli adımları atıyoruz." dedi.

Sırbistan'ın askeri anlamda tarafsız bir ülke olduğunu öne süren Vucic, kendi hava sahalarını ve topraklarını kendileri savunmak ve korumak istediklerini dile getirdi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev de Türk SİHA'ları ile ilgili “Türkiye’nin üst düzey SİHA’ları sayesinde can kayıpları azaldı. Bu SİHA’lar Türkiye'nin potansiyelini gösteriyor, bizi güçlendiriyor" dedi.

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.