Sırbistan ile Kosova serbest geçiş konusunda anlaştı

Sırbistan ile Kosova serbest geçiş konusunda anlaştı

Sırbistan ile Kosova, iki ülke sınırları arasında serbest geçiş anlaşmasına vardı.

Sırbistan, Kosova kimlik kartına sahip olanlar için geçiş belgesi şartını kaldırırken Kosova da Sırbistan kimlik kartına sahip vatandaşlar için aynı uygulamayı yürürlükten kaldırma kararı aldı.

Anlaşma, Kosova Başbakanı Albin Kurti ile Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić arasında Brüksel'de gerçekleştirilen görüşmelerden sonra sağlandı. 

Sırbistan'ın Kosova ofisinin başındaki isim Petar Petković, anlaşmaya dair yaptığı açıklamada, "Kosova bölgesinde barış ve istikrarı sağlamayı ve bölgede yaşayan Sırpların kimlik kartlarını korumayı başardık. Aynı zamanda Kosova'da yaşayan Sırp varlığını da korumuş olduk." dedi. 

Kosova Başbakanı Kurti ise Priştine'de yaptığı açıklamada, "Normalleşme çözümleri karşılıklı olarak uygulanmalıdır, çünkü iyi komşu ilişkileri bunu gerektirir." ifadesini kullandı.

Sırbistan Kosova'nın bağımsızlığını tanımıyor ve sert bir şekilde reddediyor. Kosova'nın kuzeyinde yaşayan Sırpların çoğu ise kendilerini hala Belgrad yönetimine bağlı olarak tanımlıyorlar.  

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.