Sırbistan'dan Kosova'ya: Cevabımız ciddi olacak

Sırbistan'dan Kosova'ya: Cevabımız ciddi olacak

Kosova'da Sırbistan'a hiçbir taviz verilmemesini öngören bir yasanın kabul edilmesine ilişkin konuşan Sırp Devlet Başkanı Vucic, "Cevabımız ciddi ve sert olacak" dedi.

Kosova'da Sırbistan'a hiçbir taviz verilmemesini öngören bir yasanın kabul edilmesine ilişkin konuşan Sırp Devlet Başkanı Aleksandr Vucic, "Cevabımız ciddi ve sert olacak" dedi.

Sırbistan Güvenlik Konseyi toplantısından sonra açıklamalarda bulunan Vucic, "Kosovalı Arnavutlar, kabul ettikleri yasayla hiçbir zaman diyalog istemediklerini ve gelecekte de diyalog istemeyeceklerini gösterdi. Sırbistan'ın buna yanıtı kararlı, ciddi ve sert olacak" dedi.

Belgrad yönetiminin Kosova'dan yükselen ve Kosova'nın destekçilerinin yönelttiği tehditlerden korkmadığını kaydeden Vucic, Sırbistan'ın çıkarlarını korumayı sürdüreceklerinin altını çizdi.

Kosova parlamentosu, dün yapılan oylamada AB himayesinde yapılacak müzakerelerin temelini oluşturan ve müzakere grubunun yetkilerini belirleyen yasayı kabul etmişti. Yasaya göre Kosovalılar, sınırların gözden geçirilmesi ve toprak değişimi de dahil olmak üzere hiçbir konuda taviz vermeyecek.

Kosova Başbakanı Ramush Haradinaj da, Kosova topraklarını 17 Şubat 2008'de tek taraflı olarak bağımsızlık ilan ettikleri günkü haliyle koruyacaklarını ifade etmişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.