Sırbistan lideri Vucic: Bazı isteklerimiz yerine getirilirse Kosova'yı tanıyabiliriz

Sırbistan lideri Vucic: Bazı isteklerimiz yerine getirilirse Kosova'yı tanıyabiliriz

Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandr Vucic 'bazı isteklerinin yerine getirilmesi karşılığında Kosova'nın bağımsızlığını tanıyabileceklerini' belirtti.

Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandr Vucic, Kosova'nın bağımsızlığını tanıyabileceklerini ancak bunun karşılığında yapılacak geniş bir uzlaşma anlaşması kapsamında Kosova'dan bazı isteklerde bulunabileceklerini söyledi.

İtalyan ANSA haber ajansına röportaj veren Vucic, "Öncelikle uzlaşma sağlamak zorundayız, karşı taraftan bir şey almadan Kosova'nın bağımsızlığını tanıyamayız. Avrupalı dostlarımız ile Rusya, ABD, Çin ve diğer ülkelerin yardımıyla bir çözüm elde edeceğimizden eminim" dedi.

Putin ve Vucic Ocak'ta Kosova konusunu istişare etmişti

Ocak ortasında Belgrad'la Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le bir araya gelen Vucic, "Biz elbette (Putin'le görüşmede) Kosova konusunu da değerlendirdik ama sorun şu ki Arnavutlar uzlaşma istemiyor. Belki bir gün bunu isteyecekler, ama bunu görmek isterdik" demişti.

Kosova 11 yıl önce bağımsızlık ilan etti

17 Şubat 2008'de Kosova'nın Arnavut yönetimi, Bağımsızlık Bildirgesi'yle Sırbistan'dan bağımsızlığını ilan etmişti.

Ancak bu adımı kesinlikle reddeden Belgrad yönetimi, Kosova'yı Sırbistan'ın güney vilayeti olarak görmeye devam ediyor.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.