Balkanlar'da gerilim: Sırbistan lideri Vucic'ten orduya Kosova'ya karşı teyakkuz emri

Balkanlar'da gerilim: Sırbistan lideri Vucic'ten orduya Kosova'ya karşı teyakkuz emri

Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandr Vucic, Kosova Özel Kuvvetler Birliği'nin bazı Kosovalı Sırpları gözaltına alması üzerine orduyu ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel kuvvetleri teyakkuza geçirdi.

Kosova Özel Kuvvetler Birliği ROSU, bu sabah Sırp nüfusun yoğun yaşadığı kuzey bölgedeki 4 kentte düzenlediği operasyonda organize suçlara karıştıkları iddiasıyla aralarında emniyet mensuplarının da bulunduğu 13 Sırp vatandaşını gözaltına aldı.

Vucic AB'yi uyardı

Yaşanan gelişmeler üzerine Ulusal Güvenlik Konseyi'ni toplayan Sırbistan Devlet Başkanı Aleksandr Vucic, Sırbistan ordusunu ve İçişleri Bakanlığı'na bağlı özel kuvvetleri teyakkuza geçirdi.

AB yönetiminden Kosova'yı uyarmasını isteyen Vucic, Kosova'nın polislerini kuzey bölgelerden çekmemesi halinde Sırbistan'ın karşılık vereceğini belirtti.

BM görevlisi bir Rus da gözaltında

Bu arada Vucic, ROSU'nun Birleşmiş Milletler Kosova Geçici Yönetim Misyonu görevlisi bir Rus vatandaşını da gözaltına aldığını kaydetti.

Gözaltındaki Rus'un Mihail Krasnoşenkov olduğunu söyleyen Vucic, ilgili Rus makamlarına konu hakkında bilgi verdiklerini ifade etti.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.