Sisi idam cezalarını savundu: Bu bölgede böyle bir kültür var

Sisi idam cezalarını savundu: Bu bölgede böyle bir kültür var

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, kendisine yöneltilen haksız idam cezası eleştiriyle ilgili olarak "Bir kişi bir terör saldırısında öldüğünde o kişinin ailesi çocuğumuzun hakkını istiyoruz diyorlar. Bu bölgede böyle bir kültür var ve bu hak kanunlar çerçevesinde

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, Arap ve Avrupalı ülkeler arasındaki zirvede ülkesindeki idam cezasını savundu. Sisi, Avrupa ve ortadoğunun iki farklı bölge ve iki farklı kültür olduğunu söyledi.

İnsan hakları örgütleri adil yargılama koşulları olmadığı gerekçesiyle, Mısır’ın bu ay, 2015 yılında bir başsavcıyı öldürdükleri için 9 kişiyi idam etmesini sert biçimde eleştirdiler.

Öte yandan Mısır, sorgulamalarda işkence yöntemlerinin kullanıldığı iddialarını da reddediyor.

Arap Ligi ve Avrupa Birliği arasındaki ilk kez düzenlenen zirve kapsamında düzenlenen basın toplantısından konuşan Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, “Bir kişi bir terör saldırısında öldüğünde o kişinin ailesi bana, çocuğumuzun hakkını ve kanını istiyoruz diyorlar. Bu bölgede böyle bir kültür var ve bu hak kanunlar çerçevesinde teslim edilmek zorunda.” ifadelerini kullandı.

Sisi, yöneltilen eleştirilere 98 milyonluk ülke nüfusunun refahını arttırmak adına yapılan ekonomik reformları savunarak yanıt verdi.

Sisi, “İki farklı kültürüz. Avrupa’da öncelik halk için refah sağlamak ve bunu sürdürmektir. Bizim önceliğimiz ise ülkemizi yıkımlardan ve birçok çevre ülkede gördüğünüz çöküşlerden uzak tutmaktır, korumaktır.” diye konuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.