Mısır: Erdoğan terörist Müslüman Kardeşleri kucaklıyor

Mısır: Erdoğan terörist Müslüman Kardeşleri kucaklıyor

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hafız, Avrupa Birliği'nin Arap Birliği ile Mısır'da zirve düzenlemesini eleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Terörist Müslüman Kardeşleri kucaklıyor" ifadesini kullandı.

Mısır'da düzenlenen Avrupa Birliği-Arap Birliği Zirvesi ardından gerilimi tırmanan Türkiye-Mısır ilişkilerinde Mısır kanadından Türkiye'ye yanıt geldi.

Mısır Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Ahmet Hafız Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan için "Terörist Müslüman Kardeşleri kucaklıyor" dedi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Hafız yaptığı açıklamada, Erdoğan'ın Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah El Sisi hakkında konuşurken "kinini açıkça ortaya koyduğunu" söyledi ve "Dahası terörist Müslüman Kardeşler grubunu kucaklamaya devam ediyor" ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Avrupa Birliği'nin Arap Birliği ile Mısır'da zirve düzenlemesini, Mısır'da yapılan idamlar nedeniyle eleştirmişti.

Erdoğan "Dünyada darbecilere karşı olduğunu söyleyenlerin Muhammed Mursi'yi darbe ile indiren Sisi'ye karşı bir tavır koymadığını tam aksine Sisi'yi kırmızı halılarla karşıladıklarını" demişti.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da "Tüm AB liderliğinin gidip de Sisi ile aynı yerde olması çifte standarttır, ikiyüzlülüktür." açıklamasında bulunmuştu.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.