Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması: Her şey bitmiştir

Çavuşoğlu'ndan S-400 açıklaması: Her şey bitmiştir

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan ve S-400 konusu ile ilgili konuşan Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "S-400 ile ilgili açıklamaya gerek yok bu bitmiş bir anlaşmadır. Her şey bitmiştir." ifadelerini kullandı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

ABD'nin Suriye'den çekilme süreci ve ABD ile ortak görev gücüne ilişkin konuşan Çavuşoğlu ''ABD ile ortak görev gücü sadece çekilmeye odaklanmış görev gücüdür. Çekilme kararından sonra farklı tutumlar sürekli konuşuldu bu ABD'nin tam anlamıyla bir stratejisinin olmadığının göstergesidir'' değerlendirmesinde bulundu.

S-400 konusu

S-400 hava savunma sistemine ilişkin soruyu yanıtlayan Bakan Çavuşoğlu, ''S-400 ile ilgili açıklamaya gerek yok bu bitmiş bir anlaşmadır. Her şey bitmiştir. Türkiye verdiği sözden de hiçbir zaman dönmemiştir. Bu konuda bizim dışımızda yapılan açıklamaların bir değeri yoktur'' ifadelerini kullandı.

Mısır'da düzenlenen Arap Birliği-Avrupa Birliği zirvesi

Avrupa'yı da ikiyüzlülükle suçlayan Çavuşoğlu, ''Tüm AB liderliğinin gidip de Sisi ile aynı yerde olması çifte standarttır, ikiyüzlülüktür. Bugün Avrupa çifte standartta en üst noktaya çıkmıştır'' dedi.

"Kürdistan neresi?"

Yaklaşan yerel seçimlerde İzmir'a dair de açıklamalarda bulunan Çavuşoğlu, İzmir için değişim vaktinin geldiğini söyleyerek, "İktidara gelemeyen CHP marjinalleşmeye başladı yıllardır. Çareyi terör örgütleri ile işbirliğinde buluyor. Çocuk katilleri gerçek fikirlerini CHP ile birlikte söylemeye başladılar. Kürdistan diyorlar. Neresi Kürdistan? bunu CHP'nin yanında söylüyorlar. CHP'nin içinde DHKP-C'liler yok mu? Türkiye'yi ne kadar bölmek isteyen varsa hepsi zillet ittifakının içinde" şeklinde konuştu.

Çavuşoğlu ayrıca, 'Başkaları gibi slogan cumhuriyetçiliği yapmadıklarını' söyleyerek "Biz gerçek anlamda cumhuriyetimizi güçlendirmek için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.