Çavuşoğlu'ndan 'Patriot' açıklaması: ABD ile müzakerelere başladık

Çavuşoğlu'ndan 'Patriot' açıklaması: ABD ile müzakerelere başladık

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, ABD ile Patriot füze savunma sisteminin satışı konusunda müzakerelere başlandığını açıkladı.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile Patriot füze savunma sisteminin satışı konusunda müzakerelere başlandığını açıkladı.

Çavuşoğlu,  "Bugüne kadar Patriot konusunda, en son yaklaşık 2 yıl önce gönderdiğimiz mektuba olumlu bir cevap geldi Amerikalılar’dan ve müzakereler başladı" dedi.

Ayrıca Çavuşoğlu, Rusya ile yapılan S-400 füze savunma sistemi satışı anlaşmasının iptal edilmesinin söz konusu olmadığını da belirtti. S-400'lerle ilgili müzakerelerin bittiği ve anlaşmanın imzalandığını ifade eden Çavuşoğlu, "Şimdi bu yılın sonuna doğru sonbaharda teslim edilecek. Biz Patriot alamadığımız için S-400'ü aldık. Bugüne kadar Patriot konusunda, en son yaklaşık 2 yıl önce gönderdiğimiz mektuba olumlu bir cevap geldi Amerikalılardan ve müzakereler başladı. Bizim ihtiyacımız var, hava savunma sistemine. Etrafımızda ciddi riskler ve tehditler var. Füze tehdidi de var. Dolayısıyla ülkemizin hava sahasını korumak zorundayız" diye konuştu.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.