"Türkiye S-400 alırsa F-35 teslimatı iptal edilecek"

"Türkiye S-400 alırsa F-35 teslimatı iptal edilecek"

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler (SACEUR) Yüksek Komutanı Orgeneral Scaparrotti, Türkiye'nin S-400 satın alması durumunda Pentagon'un F-35 teslimatının iptalini önereceğini söyledi.

NATO Avrupa Müttefik Kuvvetler (SACEUR) Yüksek Komutanı Orgeneral Michael Scaparrotti, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi satın alması durumunda, ABD Savunma Bakanlığı'nın (Pentagon) Türkiye'ye yapılacak olan F-35 uçaklarının teslimatının iptalini önereceğini söyledi.

Scaparrotti, "Bir asker olarak en iyi tavsiyem, F-35 anlaşmasını tamamlamamak olur" dedi ve F-35 uçağının Rus hava savunma sisteminin kullanıldığı bir durumda uçmaması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin Rusya'dan S-400 hava savunma sistemi alacağını açıklamasının ardından ABD'den çeşitli uyarılar gelmişti. Son olarak Pentagon Sözcüsü Pahon, Türkiye'nin S-400 alması durumunda ağır sonuçlarla karşılaşacağını söylemişti.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.