Sisi: İhvan Mısır rejimiyle uzlaşı istiyor

Sisi: İhvan Mısır rejimiyle uzlaşı istiyor

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, Müslüman Kardeşler'in uzlaşı çabalarına giriştiğini iddia etti.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi, 2013 yılında Sisi yönetiminin ülkenin başına gelmeden önce iktidarda olan Müslüman Kardeşler'i (İhvan), Mısır makamlarına karşı 'düşmanlık' sergilemelerine rağmen ulusal uzlaşı arayışında olmakla suçladı.

2011 ve 2013 yılında yaşanan olayların, Mısır'ın yüzleştiği "krizler ve zorluklar" olduğunu belirten Es Sisi, İhvan'a atıfla bu durumun "İslamcıların güç mücadelesine girişmesine kapı araladığını" söyledi.

Es Sisi açıklamalarında "İslamcı siyasiler iktidar koltuğuna oturduklarında başarısız oldular ve bu başarısızlıklarını reddettiler. Ayrıca bizi İslam karşıtı görerek yönetimimize karşı çıktılar. Şimdi de Mısır hükümeti ile uzlaşma çağrısı yapmaktalar." diye konuştu.

Mısır'da darbeyle iş başına gelen Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi nisan ayında ülke genelinde muhalefetin de katılım sağladığı bir ulusal uzlaşı süreci başlatmıştı.

Ancak Sisi yönetiminin "şiddet yanlısı" olmakla suçladığı Müslüman Kardeşler'i "terör örgütü" görmesi sebebiyle Müslüman Kardeşler, söz konusu ulusal diyalog sürecine davet edilmemişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum