Sisi rejimi protesto planladıkları gerekçesiyle aktivistleri gözaltına alıyor

Sisi rejimi protesto planladıkları gerekçesiyle aktivistleri gözaltına alıyor

Sisi rejimi, protesto çağrılarının ardından muhalif insan hakları aktivistlerine yönelik baskıları artırdı.

İnsan hakları aktivistleri, sosyal medya platformları üzerinden protesto çağrıları yapılmasından bu yana Sisi rejiminin kendilerine yönelik baskılarını artırdığını söyledi.

Sisi rejimi karşıtları, Mısır'daki mevcut insan hakları durumunu protesto etmek amacıyla, 11 Kasım'da sokaklara çıkılması için çağrılarda bulunuyordu.

The New Arab'ın haberine göre, protestoların, 6-18 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek Birleşmiş Milletler İklim Zirvesi COP27 sırasında düzenlenmesi planlanıyordu. Bu dönemde dünya liderlerinin Mısır'da olmasının beklenmesi sebebiyle Sisi rejiminin diken üstünde olacağı düşünülüyor.

Önde gelen muhalif avukatlardan Halid Ali, protesto çağrılarının başladığı ekim ayından bu yana Sisi rejimi yetkililerinin insan hakları aktivistlerini sorgulamaya başladığını söyledi.

Eski Mısır Cumhurbaşkanı adayı da olan Ali, cuma günü Facebook hesabından yaptığı paylaşımda, sosyal medyada protestolara ilişkin taglerin oluşturulmasının ardından devlet yetkililerinin insanları gözaltına ve sorgulama altına aldığını belirtti.

Toplamda kaç kişinin gözaltına alındığı ise bilinmiyor.

Mısır'da 11 Kasım tarihinde protestoların gerçekleşip gerçekleşmeyeceği merak konusu.

Protestoların gerçekleşmesi halinde Mısır polisinin eylemcilere "sert bir şekilde" müdahale edeceği düşünülüyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.