Mısır'ın Sina'daki gizli savaşı: Bedevi halk yerinden ediliyor

Mısır'ın Sina'daki gizli savaşı: Bedevi halk yerinden ediliyor

Sisi rejimi 2021 yılında Sina Yarımadası'nda başlattığı turizm projesi kapsamında yerli halkı yerinden etmekle suçlanıyor.

Sisi rejiminin Mart 2021 yılında Sina Yarımadası'nda başlattığı yıkımlar devam ediyor.

Sina Yarımadası'nın güneyini bir turizm merkezi haline dönüştürme arayışında olan Mısır hükümeti, projenin yaklaşık olarak yüzde 70'ini tamamlamış durumda.

Middle East Eye'ın haberine göre, Mısır hükümetinin yıkımları gerçekleştirdiği bölgenin Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü'nün (UNESCO) Dünya Miras Listesi'nde bulunması ve çeşitli dinlerce önem atfedilmesi dikkat çekiyor.

Bu kapsamda uzmanlar, Mısır'ı bölgenin tarihi ve dini yapısına zarar vermesinin yanı sıra yıkımın gerçekleştiği alanda yaşayan yerli Bedevi halkı da yerinden etmekle suçluyor.

"Yerli halka danışılmadı"

Yerli Bedevi halktan önde gelen temsilciler, proje konusunda kendilerine danışılmamasından yakınıyor.

Bölgedeki halk ayrıca, müdahale edilen yaşam tarzlarının eskisi gibi olamayacağından endişe duyuyor.

Öte yandan bölgenin önde gelen temsilcileri, buradaki altyapı sorunlarının yıllarca çözülmediğini ancak işin kar elde etmeye gelince girişimlerde bulunulduğunu söylüyor.

Mısır'ın söz konusu yıkımlarının, Suudi Arabistan'ın inşa etmekte olduğu 'Neom' projesiyle benzerlikler taşıdığı şeklinde yorumlanıyor.

Suudi Arabistan yönetimi de modern bir kent kurabilmek adına projeyi yürüttüğü bölgedeki halkı yerinden etmişti.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.