Sisi rejimininin Sina Yarımadası'ndaki yargısız infazları devam ediyor

Sisi rejimininin Sina Yarımadası'ndaki yargısız infazları devam ediyor

Muhaliflerine yönelik susturma politikaları izlediği bilinen Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah es Sisi öncülüğündeki Kahire yönetimine bağlı askeri güçler, Sina Yarımadası'nda bir genci daha infaz etti.

Orta Doğu ve Kuzey Afrika genelinde ihlalleri belgeleyen insan hakları örgütü We Record, Mısır ordu güçlerinin Sina Yarımadası'nda bir sivili daha yargısız bir şekilde infaz ettiği görüntüleri ortaya çıkardı.

We Record yetkilileri, Middle East Monitor haber sitesine yaptığı açıklamada, temmuz ayında Mısır ordusuyla bağlantılı yerel milis güçlerine teslim olan bir sivilin aynı ay içerisinde Mısır askerleri beraberindeki milis güçlerce yargısız bir biçimde infaz edildiğini belirtti.

Elleri arkada bağlı olan sivilin infaz edildiği sırada Mısır ordu güçlerinin yanında yerel milislerin de bulunduğu görülüyor.

Kahire yönetimine bağlı askeri güçlerin Sina Yarımadası'nda bir genci infaz ettiğine dair bir video geçtiğimiz günlerde sosyal medya platformlarında servis edilmişti.

Sisi güçleri, ilk olarak genci kafasından vurmuş daha sonra defalarca üzerine ateş açmıştı.

Sisi yönetiminin zaman zaman Sina vilayetindeki birçok kişiyi 'zorla' alıkoyup daha sonra infaz ettiği biliniyor.

Söz konusu yargısız infazların, "terörle mücadele" kapsamı altında gerçekleştirildiği ifade ediliyor.

Mısır'ın Sina'da yer alan "terörle mücadele operasyonları" altında yüzlerce sivilin zorla kaybedildiği (kişinin iradesi dışında özgürlüğünden mahrum bırakılması), çocukların gözaltına alındığı ve sivillere işkence metodları uygulandığı biliniyor.

İnsan hakları örgütleri ve Sina'da ikamet eden halk, infaz edilen kişilerin sivil olduğunu savunuyor.

Bölgedeki ihlallerin son süreçte ciddi bir artış gösterdiği göze çarpıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum