Mısır: Sisi güçleri Sina Yarımadası'nda çocuk askerler kullanıyor

Mısır: Sisi güçleri Sina Yarımadası'nda çocuk askerler kullanıyor

Mısır'ın Sina Yarımadası'ndaki çatışmalarda çocuk askerler kullandığı ifade ediliyor.

Mısır'ın, Sina Yarımadası'nda IŞİD ve El Kaide bağlantılı gruplara karşı çatışmalarda çocuk askerler kullandığı ifade ediliyor.

El Arabi El Cedid Arapça haber servisine göre, internet üzerinde servis edilen bazı görüntüler, Mısır'ın bölgedeki savaşta desteklediği silahlı aşiretler bünyesinde görev alan çocuk askerlerin varlığını ortaya koyuyor. Silahlı aşiretlerin, çocuk askerleri Refah ve Şeyh Zuveyd bölgelerindeki askeri operasyonlarda kullandığı öne sürülüyor.

Habere göre, Mısır istihbarat servislerine bağlı olduğunu kaydedilen Sina Kabile Birliği'nin sosyal medya platformu Facebook üzerinden yaptığı bir video paylaşımında çocuk askerler yer alıyor.

El Arabi El Cedid'e konuşan yerel kaynaklar, birliğin, özellikle operasyonlarda görev alan aile üyelerinin 18 yaş altındaki çocuklarını askeri operasyonlara katılmaya teşvik ettiğini söylüyor.

Öte yandan bir iddiaya göre, birlik, yeni savaşçılar elde etmek amacıyla evsiz insanları da bünyesine katmak için çaba sarf ediyor.

Aktivist Zühtü Cevad'a göre Mısır ordusu, çatışmalarda yüzden fazla çocuğun öldürülmesine karşın, birliğin çocuk askerleri bünyesine katmasına göz yummaya devam ediyor.

Mısır'daki insan hakları grupları, aşiretlerdeki çocuk asker varlığının endişe verici olduğunu savunuyor.

Kaynak: Mepa News

twtbanner-001.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.