Sina Yarımadası'nda Sisi rejimi güçleri sivillere ateş açtı: 5 yaralı

Sina Yarımadası'nda Sisi rejimi güçleri sivillere ateş açtı: 5 yaralı

Sisi rejimine bağlı güvenlik güçlerinin Sina Yarımadası'nın kuzeyindeki Ariş kentinde sivillere açtığı ateşte 5 kişinin yaralandığı bildirildi.

(Fotoğraf: VOA)

Mısır güvenlik güçleri Sina Yarımadası'nın kuzeyinde sivil bir araca ateş açtı.

El Arabi El Cedid'in haberine göre, Mısır güvenlik güçlerinin pazartesi günü Sina kuzeyinde sivil bir araca doğru ateş açması sonucu 5 sivil yaralandı.

Yerel kaynakların aktardığına göre Mısır polisi, silahlı şahısların bulunduğundan şüphelenmesi üzerine Ariş bölgesinde seyahat eden sivil bir araca ateş açtı.

Mısır polisinin açtığı ateşte yaralanan 2'si kadın 3'ü erkek 5 kişinin olayın ardından hastaneye kaldırıldığı bildirildi.

Hastaneye nakledilen sivillerin sağlık durumunun stabil olduğu kaydedildi.

Sisi rejimi, Sina Yarımadası'nda "terörle mücadele operasyonları" adı altında düzenlediği saldırılarda sivillere yönelik insan hakları ihlallerine imza atıyor.

Mısır'ın söz konusu saldırılarında yüzlerce sivilin zorla kaybedildiği, çocukların gözaltına alındığı ve sivillere işkence uygulandığı biliniyor.

Bölgedeki ihlallerin son süreçte ciddi bir artış gösterdiği göze çarpıyor.

Kaynak: Mepa News

280.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.