Mısır'da Sisi rejimi 22 çocuğu hapis cezasına mahkum etti

Mısır'da Sisi rejimi 22 çocuğu hapis cezasına mahkum etti

Sisi rejimi karşıtı gösterilere katıldıkları ve protestoları teşvik ettikleri gerekçesiyle 22 çocuk hakkında hapis cezası verildi.

Mısır'da bir mahkeme, "rejim karşıtı gösterilere katıldıkları ve protestoları teşvik ettikleri" gerekçesiyle 22 çocuk hakkında hapis cezası verdi.

Pazar günü görülen mahkemede, 2019 yılında gerçekleşen Sisi rejimi karşıtı protestolara katılmaları sebebiyle 22 çocuk 5 ila 15 yıl hapse mahkum edildi.

Mahkeme tarafından ele alınan toplu yargılamada çocukların yanı sıra onlarca kişi, sosyal medya platformlarında rejim karşıtı protestolara teşvik etmekle, katılmakla, güvenlik ve devlet kurumlarını baltalamakla suçlanıyordu.

Söz konusu mahkemenin "terör davası" olarak gerçekleştirdiği yargılamalarda, 38 kişi müebbet hapis cezası alırken aralarında çocukların da bulunduğu 44 kişi 5 ila 15 yıl arasında değişen hapis cezasına mahkum edildi.

Bazı sanıkların mahkemeye çıkarılmadan önce zorla kaybedildiği ve işkenceye uğradığı bildiriliyor.

Abdulfettah es Sisi liderliğindeki Mısır'da sıkı güvenlik önlemleri sebebiyle rejim karşıtı protestoların nadiren meydana geldiği biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.