Mısır'da bir mahkum daha tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybetti

Mısır'da bir mahkum daha tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybetti

Sisi rejimi, Mısır'da siyasi mahkumlara yönelik uyguladığı kötü gözaltı şartları sebebiyle birçok hasta mahkum tıbbi ihmal nedeniyle hayatını kaybediyor.

Mısır'da Zagazig polis karakolunda tutulan Mısırlı bir tutuklu tıbbi ihmalden dolayı hayatını kaybetti.

Arap Dünyası İçin Demokrasi Şimdi'ye (DAWN) göre, 53 yaşındaki Semih Tolba Salih, kötüleşen gözaltı şartlarından ve yetkililerin tutuklunun hastalığına karşı harekete geçmemesinden dolayı yaşamını yitirdi.

DAWN, 2 yıldır gözaltında tutulan Salih'in Mısır yasalarına göre tutuklu olarak yargılandığı süreci çoktan tamamlamış olmasına rağmen hukuka aykırı olarak halen gözaltında tutulduğunu belirtti. Mısır yasalarına göre tutukluların, en fazla 2 yıl tutuklu olarak yargılanabildiği belirtiliyor.

Ancak 2 yılını tamamlamasına rağmen tutuklu yargılanmaya devam eden Salih'in gözaltı sürecinde kalp rahatsızlığı kötüleşti. Sağlık durumunun kötüleştiği Salih'in geçtiğimiz günlerde hayatını kaybettiği bildirildi.

Mısırlı yetkililerin, siyasi bir tutuklu olan Salih'e gerekli tedavi imkanları vermekten kaçındığı da gelen bilgiler arasında.

Mısır'da 65 bin siyasi mahkum bulunuyor, bunların 26 bininin yargı süreci tutuklu olarak devam ediyor.

İnsan hakları örgütleri, Sisi rejiminin siyasi mahkumlara işkence uyguladığını ve tıbbi tedavi hizmeti vermeyi reddettiğini savunuyor.

Mısır'daki hapishanelerde bulunan onlarca siyasi mahkumun sağlık durumundan endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.