Mısır: Sisi rejimi orduya verdiği liman çevresinde halka ait evleri yıkıyor

Mısır: Sisi rejimi orduya verdiği liman çevresinde halka ait evleri yıkıyor

Mısır yönetiminin şubat ayından bu yana ordu kontrolündeki liman çevresinde vatandaşları bölgeden tahliye etmeyi hızlandırdığı ifade ediliyor.

Mısır'da Sisi rejimi, Sina Yarımadası'nın kuzeyindeki El Ariş limanı çevresindeki vatandaşların evlerini yıkma işlemlerine hız kazandırdı.

El Arabi El Cedid'in haberine göre, Sisi rejimi, şubat ayının başından bu yana yoğun güvenlik gücü koruması altında El Ariş limanı çevresinde bölge sakinlerinin evlerinin yıkılma sürecini hızlandırıyor.

Mısır'ın kuzeyindeki El Ariş limanı, Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi tarafından çıkarılan kararnameyle orduya devredilmişti.

Habere göre, Sisi rejimi, evlerin boşaltılması karşılığında bölge sakinlerine gerekli ödemeleri yapmadı ve sakinlerin durumu protesto etmemesi için yıkımların sürdüğü El Ariş limanı çevresinde güvenlik önlemlerini artırdı.

Yıkımların devam etmesiyle yıllardır bölgede ikamet eden binlerce Mısırlının yerinden edileceği ve evsiz kalacağı belirtiliyor.

Mısır ordusunun limanı genişletmek amacıyla bölgede yıkım faaliyetlerine öncülük ettiği ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.