CIA Başkanı Burns, Mısır'da Sisi ile görüştü

CIA Başkanı Burns, Mısır'da Sisi ile görüştü

CIA Başkanı Burns'ün Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile yaptığı görüşmede, ikili güvenlik ve istihbarat iş birliklerinin geliştirilmesi görüşüldü.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Direktörü William Burns Mısır'a yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanı Abdulfettah es Sisi ile görüşmelerde bulundu.

Cumhurbaşkanı Sisi'nin CIA Başkanı Burns ile yaptığı görüşmelere Mısır İstihbarat Müdürlüğü Başkanı Abbas Kamil'in de katıldığı belirtildi.

Mısır Cumhurbaşkanlığından yapılan açıklamada, görüşmelerde iki ülke arasındaki güvenlik ve istihbarat iş birliğini geliştirme yollarının masaya yatırıldığı bildirildi.

Sisi'nin görüşmeler sırasında özellikle güvenlik ve istihbarat başta olmak üzere iki ülke arasında çeşitli alanlardaki iş birliğini güçlendirmeye ve Orta Doğu'da meydana gelen zorluklara karşı istikrarın sağlanmasına yönelik çabaların desteklenmesine verdikleri önemi vurguladı.

CIA Başkanı Burns ise Washington yönetiminin önümüzdeki süreçte Mısır’la iş birliğini artırmak ve ortaklığını geliştirmek niyetinde olduğunu söyledi.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.