CIA Başkanı Burns, İran ile normalleşme sonrası Suudi Arabistan'ı ziyaret etti

CIA Başkanı Burns, İran ile normalleşme sonrası Suudi Arabistan'ı ziyaret etti

Riyad yönetiminin Çin'in ara buluculuğunda İran'la normalleştiği bir dönemde ABD ile Suudi Arabistan arasındaki istihbarat iş birliği yeniden teyit edildi.

ABD Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) Başkanı William Burns, Suudi Arabistan'da istihbarat teşkilatı yetkilileriyle görüştü.

CIA Başkanı Burns, Suudi Arabistan'ın İran ile diplomatik ilişkilerini tesis edip büyükelçiliklerinin karşılıklı olarak yeniden açılma kararı aldığı bir dönemde Suudi yetkililerle istihbarat iş birliğini yeniden taahhüt etme konusunda görüşmelerde bulundu.

Reuters'ın haberine göre, ABD'li bir kaynak, "Başkan, özellikle terörle mücadele alanlarında istihbarat iş birliğine olan bağlılımızı pekiştirdi." dedi.

ABD'li kaynak Burns'ün ziyaretinin ne zaman gerçekleştiğine dair açıklama yapmazken Washington Post'ta yer alan haberde CIA Başkanının bu haftanın başlarında Suudi Arabistan'da bulunduğunu söyledi.

Suudi Arabistan ve ABD, "terörle mücadele ve diğer istihbarat konularında" yıllardır yakın iş birliği içerisinde.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.