İran Cumhurbaşkanı Reisi ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman ilk kez görüştü: Gündem Filistin

İran Cumhurbaşkanı Reisi ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman ilk kez görüştü: Gündem Filistin

İran ile Suudi Arabistan normalleşmesinin ardından Tahran ile Riyad arasında ilk üst düzey temas gerçekleşti.

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman arasında ilk kez gerçekleştirilen görüşmede, Filistin'deki durum ele alındı ve İsrail tarafından Filistinlilere karşı işlenen savaş suçlarının durdurulmasının gereği vurgulandı.

İran Cumhurbaşkanlığı Ofisi Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Muhammed Cemşidi, telefonla gerçekleşen görüşmenin içeriğine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, Tahran ve Riyad ilişkilerinin 7 yıl aradan sonra yeniden kurulmasının ardından Reisi ile Selman arasında ilk kez gerçekleştirilen ve 45 dakika süren telefon görüşmesinde, Filistin'deki durum ele alındı ve İsrail tarafından Filistinlilere karşı işlenen savaş suçlarının durdurulmasının gereği vurgulandı.

Reisi ile Selman görüşmesinde, İslam dünyasının birliğinin önemine dikkat çekilerek, Gazze'de sivil yerleşim yerlerine yönelik ağır saldırılarını sürdüren İsrail'e ABD tarafından verilen destek eleştirildi.

Kaynak: Mepa News, Sputnik

wp.gif

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.