İran destekli Husi heyeti Suudi Arabistan'da

İran destekli Husi heyeti Suudi Arabistan'da

İran destekli Husilerin heyeti Suudi Arabistan'ın daveti üzerine ülkenin başkenti Riyad'a gitti.

Suudi Arabistan, Yemen ateşkes görüşmelerinin sürdürülmesi amacıyla Husi heyetini başkent Riyad'a davet etti.

Bunun üzerine İran destekli Husilere bağlı heyet, Yemen'de kalıcı ateşkes konusunda müzakerelerde bulunmak amacıyla Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'a gitti.

Suudi Arabistan ile Husiler arasında Riyad'da yapılacak görüşmede, ateşkes müzakerelerine ilişkin ayrıntıların masaya yatırılacağı belirtildi.

Husilere bağlı Yüksek Siyasi Meclis Başkanı Mehdi el Meşhat da ziyarete ilişkin bir açıklamada bulunarak barış çabalarından övgüyle bahsetti.

El Meşhat, "Barış, herkesin üzerinde durması gereken ilk tercihimizdi ve öyle de kalmaya devam edecek. Umman ara buluculuğuna cevaben ulusal heyetimiz Umman delegasyonu ile beraber Suudi tarafıyla istişareleri tamamlamak üzere Riyad'a gidecek." diye konuştu.

Umman'ın Suudi Arabistan ile İran destekli Husiler arasındaki ateşkes müzakerelerinde ara buluculuk rolü üstlendiği biliniyor.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman da pazartesi günü Umman'ı ziyaret etmişti.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum