İran Türkiye'ye Suriye'den çekilmesi için eylem planı önerdi

İran Türkiye'ye Suriye'den çekilmesi için eylem planı önerdi

"İran'ın konu hakkındaki önerilerinin Türkiye ve Esed rejimine sunulduğunu belirten Abdullahiyan, İran ve Rusya'nın olası anlaşmanın garantörleri olacağını söyledi."

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki askeri varlığını sonlandırmasını içeren bir eylem planı önerisinde bulundu.

İran merkezli El Vefak gazetesine açıklamalarda bulunan Abdullahiyan, ortak toplantılarda Esed rejiminin, Türk topraklarının tehdit edilmeyeceğini garanti etmesi karşılığında Türkiye'nin Suriye'den geri çekilme taahhüdü vermesi önerisinde bulunduklarını belirtti.

İran'ın konu hakkındaki önerilerinin Türkiye ve Esed rejimine sunulduğunu belirten Abdullahiyan, İran ve Rusya'nın olası anlaşmanın garantörleri olacağını söyledi.

Türkiye'den İran'ın teklifine dair henüz bir açıklama gelmedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Türkiye ile Suriye arasında 900 küsür kilometrelik bir sınır olduğunu ve bu sınırlardan sürekli Türkiye'ye terör tehdidinin geldiğini" savunmuştu.

Erdoğan "Türkiye'nin Suriye kuzeyinde asker bulundurmasının sebebinin terörle mücadele olduğunu" vurgulamıştı.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.