"İran, İsrail sınırına 20 kilometre mesefede askeri hava üssü inşa ediyor"

"İran, İsrail sınırına 20 kilometre mesefede askeri hava üssü inşa ediyor"

İsrail Savunma Bakanı Gallant, Lübnan'ın güneyinde İsrail sınırına 20 kilometre mesafede İran tarafından bir askeri hava üssü inşa edildiğini öne sürdü.

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İran'ın Lübnan'ın güneyinde askeri hava üssü inşa ettiğini tespit ettiklerini açıkladı.

Yoav Gallant, Reichman Üniversitesi'nde düzenlenen bir konferansta yaptığı konuşmada, İran'ın Lübnan'ın güneyindeki Jabal Qalaat Jabbour bölgesinde bir hava üssü inşa ettiğini öne sürdü.

Elde edilen uydu görüntülerinde hava üssündeki pist yakınlarında İran bayrağının görülebildiğini ifade eden Gallant, İran'ın bu havalimanıyla İsrail vatandaşlarına karşı eylemler düzenlemeyi planladığını ileri sürdü.

ds.jpg

Söz konusu üste İran'ın yanı sıra Hizbullah'a ait bir bayrak da görülüyor.

Gallant, İsrail'in saldırıya uğraması halinde, ölümcül güç kullanmaktan kaçınmayacaklarını, Hizbullah ve İran'ın da ağır bir bedel ödeyeceğini söyledi.

İsrail'in son dönemde Lübnan sınırında İran ve Hizbullah ile yaşadığı gerilimlerin arttığı biliniyor.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum