Mısır'ın 'modern' hapishanelerinde mahkumlar en temel haklarından mahrum

Mısır'ın 'modern' hapishanelerinde mahkumlar en temel haklarından mahrum

Mısır'daki Bedr cezaevindeki mahkumların yakınları ve insan hakları örgütleri, Sisi rejiminin 'modern' olarak nitelendirdiği cezaevindeki mahkumların birçok temel haktan yoksun bırakıldığını savunuyor.

Mısır'da Sisi rejiminin 'modern bir cezaevi' olarak lanse ettiği Bedr cezaevindeki siyasi mahkumların sahip olduğu birçok haktan mahrum bırakıldığı belirtiliyor.

Müslüman Kardeşler (İhvan) ve bazı önde gelen siyasi mahkumların ülkedeki farklı cezaevlerinden Bedr hapishanesine nakledilmişti.

Bedr cezaevindeki mahkumların yakınları ve insan hakları örgütlerine göre, mahkumlar, sağlık hizmetleri ve kişisel ihtiyaçlar gibi temel haklardan mahrum bırakılıyor.

Tutukluların yakınlarına göre Bedr cezaevi, tam teşekküllü tıbbi tedavi merkezine sahip olmasına rağmen mahkumların bu haktan yararlanmasına izin verilmiyor.

Mısır'daki Düşünce ve İfade Özgürlüğü Derneği (AFTE), söz konusu cezaevi yetkililerinin, 'hayaları sıkma' dahil olmak üzere mahkumlara çeşitli yöntemlerler şiddet ve işkence uyguladığını ifade etti.

Öte yandan mahkum yakınları birçok tutukluyla iletişim kuramadıklarını, iletişim kurmaya çalıştıklarında bu durumun engellendiğini ifade ediyor.

Bedr cezaevinde geçen yıl tıbbi ihmalden dolayı 4 mahkum hayatını kaybetmişti. Hayatını kaybedenler arasında cezaevinin "kötü koşullarını" protesto etmek amacıyla açlık grevi yapan Alaa es Selmi de bulunuyordu.

Kaynak: Mepa News

tg-003.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.